Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο εξέδωσε το Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής στην οποία επισημαίνει ότι συμμετείχαν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς όμως να γίνει ο σεισμός που ανέμεναν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη.

Κατά το Μαξίμου, πρόθεση των κ.κ. Σαμαρά και Μητσοτάκη ήταν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο στην περίπτωση που συμμετείχαν «εκατομμύρια άνθρωποι», όμως αυτό δεν συνέβη επειδή επειδή η πλειοψηφία των Ελλήνων παρακολούθησαν τη συγκέντρωση από την τηλεόραση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα.
Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη.

Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από