Με βαρύτατες καταγγελίες περί κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και συγκάλυψης προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για το ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας.

Η ΝΔ και η ΔΗΣΥ κατήγγειλαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μεθοδεύει την κατάργηση του δικαιώματος της μειοψηφίας των 2/5 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία και την κλήση Καμμένου στην επιτροπή και στην συνέχεια αποχώρησαν όταν η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αντέτεινε ότι η Θεσμών και Διαφάνειας είναι αναρμόδια για το θέμα καθώς το ζήτημα είχε συζητηθεί ήδη στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών για τέτοιου είδους υποθέσεις τονίζοντας ότι η υπόθεση ερευνάται απο την δικαιοσύνη.

«Θέλετε να καταργήσετε την επιτροπή για να συγκαλύψετε τον κυβερνητικό σας εταίρο, αυτό είναι πρακτική προκλητικής συγκάλυψης» ειπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης με την πρόεδρο να απαντά πως: « Δεν έχουμε μεθόδους βασανιστηρίων για να υποχρεώσουμε έναν υπουργό να έρθει”. ” Βάζετε μπροστά τα στήθη σας για να προστατεύσετε τον Καμμένο αλλά μην εκθέτετε τη λειτουργία της επιτροπής» επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρώντας απο την συνεδρίαση.