«Σημαντικές διαφορές» μεταξύ των εσόδων των χορηγών του Κατάρ που έχουν δηλωθεί από την Παρί Σ.Ζ και των συμβάσεων που έχουν μελετηθεί, φαίνεται ότι προκύπτουν στην έρευνα της UEFA.

Όπως αποκαλύπτει η Journal du Dimanche, σχετικά με την αξιολόγηση που διεξάγεται από ανεξάρτητη εταιρεία ελέγχου, για την πραγματική αξία των συμβάσεων της Παρί Σ.Ζ με τους χορηγούς και τους συνεργάτες του Κατάρ (Ooredoo, QNB, beIN y QTA), προκύπτει μια «σημαντική διαφορά».

Η Παρί Σ.Ζ. είχε ανάλογα προβλήματα με το Financial Fair Play της UEFA και το 2014, σχετικά με τη σύμβαση που υπογράφηκε με την Αρχή Τουρισμού του Κατάρ, προχωρώντας σε μείωση της αξίας αυτής της συμφωνίας από 207 σε 107 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επιπλέον τότε, ο σύλλογος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 60 εκατομμυρίων ευρώ και περιορίστηκε ο αριθμός των παικτών που θα μπορούσαν να εγγραφούν για το Champions League. Ομως ένα μόλις χρόνο μετά υπήρξε εξισορρόπηση της οικονομικής κατάστασής της.

Οι υποψίες επέστρεψαν και πάλι στην UEFA, που εξετάζει τους λογαριασμούς της γαλλικής ομάδας με… μεγεθυντικό φακό. Οι μεταγραφές Νεϊμάρ και Eμπαπέ, εκτιμάται ότι έγιναν σύμφωνα με το νόμο, αλλά το πρόβλημα υπάρχει όσο δεν έχει γίνει καμία παραχώρηση παίκτη, προκειμενου να μπουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.Η έρευνα σχετικά με το Fair Play Financial αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου.