Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τεράστια πυρκαγιά που κατέκαυσε το νοσοκομείο της πόλης Μιριάνγκ στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, ενώ 130 είναι οι τραυματίες από την μεγαλύτερη καταστροφή που σημειώνεται εδώ και μία δεκαετία στη χώρα, λίγες εβδομάδες πριν από την άφιξη χιλιάδων αθλητών και ξένων επισκεπτών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Νότια Κορέα, 11η οικονομία του κόσμου, διαθέτει υποδομές που έχουν κατασκευασθεί εσπευσμένα και πρόχειρα και δεν είναι ασυνήθιστη στις καταστροφές που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Οι αρχές του νοσοκομείου την πόλης Μινιάνγκ παραδέχθηκαν ότι δεν υπήρχε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, η υποχρεωτική λειτουργία του οποίου δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών και εξαπλώθηκε με ταχύτητα.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξανόταν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών, καθώς υπέκυπταν τραυματίες οι οποίοι είχαν κατορθώσει να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο. Σε κάποιο χρονικό σημείο οι αρχές ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών στους 41, πριν αναθεωρήσουν προς τα κάτω τον απολογισμό κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 37 νεκρούς.