Αποκλεισμός-σοκ για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο Ισπανίας. Η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα, νίκησε στο Μπερναμπέου 2-1 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης! Το σοκ για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είναι μεγάλο, καθώς στο πρώτο ματς στην έδρα της Λεγανές είχε νικήσει 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Εράσο στο 31′. Ο Μπενζεμά ισοφάρισε στο 47′, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα ο Γκάμπριελ σκόραρε για το 2-1. Η Ρεάλ, που αγωνίστηκε χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, πίεσε στη συνέχεια για να ισοφαρίσει, ωστόσο η καλά οργανωμένη άμυνα της Λεγανές δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Σαμπάν, που ήταν αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε.

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας η Βαλένθια, η οποία απέκλεισε την Αλαβές. Οι «νυχτερίδες» είχαν νικήσει στον πρώτο αγώνα 2-1 στο Μεστάγια, αλλά ηττήθηκαν με το ίδιο αποτέλεσμα στο Μεντιθορότθα.

Στο 73′ ο Ελ Χανταντί έκανε το 1-0 για την Αλαβές κι έβαλε φωτιά στο παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μίνα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 86′ ο Σομπρίνο έκανε το 2-1 κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Σε ένα ρεσιτάλ αστοχίας η Αλαβές έχασε τρία (!), με τους Αλφόνσο, Πέρες και Σομπρίνο, ηττήθηκε 2-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Ο Κοντογκμπιά αστόχησε για τη Βαλένθια, ενώ σκόραραν οι Ροντρίγκο, Μίνα, Γκάγια και από την Αλαβές οι Πίνα και Ελ Χανταντί.