Η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) ξεκίνησε έρευνα σε βάρος δεύτερου προσώπου που πιθανόν εμπλέκεται στο μακελειό του Λας Βέγκας, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 58 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 500, στη φονικότερη επίθεση με όπλο κατά την πρόσφατη αμερικανική ιστορία.

«Το FBI άνοιξε φάκελο σε βάρος προσώπου ενδιαφέροντος σε ομοσπονδιακό επίπεδο» δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο σερίφης του Λας Βέγκας Τζο Λομπάρντο, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για την Μαριλού Ντάνλεϊ, τη σύντροφο του δράστη Στίβεν Πάντοκ.

Σύμφωνα με τον σερίφη, οι αρχές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Πάντοκ ήταν το μοναδικό πρόσωπο που πυροβόλησε εναντίον του πλήθους σε υπαίθρια συναυλία, από το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Mandalay Bay την 1η Οκτωβρίου. Κατόπιν έβαλε τέλος στη ζωή του προτού φθάσουν οι αστυνομικοί φθάσουν.

Εκθεση 80 σελίδων

«Ολες οι αποδείξεις που έχουμε συγκεντρώσει σε αυτήν την υπόθεση στηρίζουν αυτή τη θεωρία» υπογράμμισε ο σερίφης.

Ο Λομπάρντο έκανε τις δηλώσεις με αφορμή τη δημοσιοποίηση έκθεσης 80 σελίδων για την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές ερεύνησαν 2000 στοιχεία και μελέτησαν υλικό από βίντεο διάρκειας 20.000 και πλέον ωρών.

Ο σερίφης του Λας Βέγκας επισήμανε πάντως ότι μέχρι αυτή την ώρα η αστυνομία συνεχίζει να αγνοεί τα κίνητρα του δράστη.

«Η έκθεση δεν θα δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή ακόμα και στο σημαντικότερο ερώτημα, γιατί έκανε ό,τι έκανε» τόνισε ο αξιωματικός.

Ο Πάντοκ, εξάλλου, δεν άφησε πίσω σημείωμα ή μανιφέστο με το οποίο θα εξηγούσε τις πράξεις του, υπογράμμισε ο Λομπάρντο.