Ο Χαν Κουάνγκ Σονγκ είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ποδοσφαίρου στην Βόρεια Κορέα. Ο νεαρός επιθετικός, έφυγε από την ασιατική χώρα στα 13 του χρόνια για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη και η πρώτη χώρα που βρέθηκε ήταν η Ισπανία. Όμως τα πράγματα έγιναν καλύτερα για εκείνον, όταν μετακόμισε στην Ιταλία, όπου κατάφερε να ξεχωρίσει.

Σε τέτοιο βαθμό, που η Γιουβέντους έφτασε πρόσφατα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, όμως η ιταλική ομάδα αντιμετώπισε, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, θέμα ηθικής, μιας και η απόκτηση του, θα μπορούσε να θεωρηθεί ακούσια χρηματοδότηση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Ο Χαν Κουάνγκ Σονγκ, έκανε μία καλή σεζόν με την Περούτζια με 7 γκολ σε 17 παιχνίδια, ως δανεικός από την Κάλιαρι, όπου μαζί της έγινε ο πρώτος παίκτης από τη Βόρεια Κορέα που σκόραρε στη Serie A.

Ο Χαν είχε προσκληθεί σε ένα πρόγραμμα στην ιταλική δημόσια τηλεόραση (RAI) για να μιλήσει για το πώς βιώνει την εμπειρία στην Ιταλία αυτά τα χρόνια. Όπως αναφέρει η As ο ποδοσφαιριστής, λίγο πριν την εκπομπή, δέχθηκε τηλεφώνημα από ένα άτομο κοντά στον Κιμ Γιονγκ Ουν, που του απαγόρευσε να εμφανιστεί. Ετσι στην εκπομπή παρουσιάστηκε, μόνο ο πρόεδρος της Περούτζια και έπρεπε να εξηγήσει το επεισόδιο. «Δέχθηκε μία κλήση από πρόσωπο που βρίσκεται σε υπουργείο στη χώρα του και μπλόκαρε τα πάντα. Η διαπραγμάτευση με τη Βόρεια Κορέα ήταν αδύνατη επειδή θέλουν να μιλάνε αποκλειστικά με τον παίκτη. Η κατάσταση με την κυβέρνησή του είναι δύσκολη και του έχει απαγορευτεί να εμφανιστεί στην τηλεόραση. Εάν δεν υπακούει, θα τον επαναπατρίσουν. Ο Χαν φοβάται», δήλωσε ο πρόεδρος Μασιλιάνο Σαντοπάντρε στη La Stampa.

Όπως σημειώνουν επίσης οι Ισπανοί, μέρος των μισθών οποιουδήποτε πολίτη που εργάζεται έξω από την Βόρεια Κορέα αποτελούν κυβερνητική ιδιοκτησία. Είναι μια μορφή του Κράτους να αποκτήσει ξένο νόμισμα και να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, περίπου 150.000 Βορειοκορεάτες εργάζονται έξω από τη χώρα τους.

Ετσι, δημιουργήθηκε ένα δίλημμα στην Κάλιαρι, καθώς εν μέρει θα έστελνε χρήματα σε μια χώρα που έχει διακόψει τις σχέσεις της με την Ιταλία. Η Βόρεια Κορέα, δεν έχει πρεσβευτή στην Ιταλία από την 1η Οκτωβρίου, όταν ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ανγκελίνο Αλφάνο αποφάσισε να τον απομακρύνει από την Ιταλία.

Το περασμένο Σάββατο, η εφημερίδα Tuttosport είχε πρωτοσέλιδο: «Η Γιουβέντους στοιχηματίζει στον Χαν». Η ομάδα του Τορίνο φερόταν να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το κλείσιμο της μεταγραφής, αφήνοντάς τον δανεικό στην Περούτζια μέχρι το καλοκαίρι. Όμως η Γιουβέντους αντιμετωπίζει το ίδιο δίλημμα με την Κάλιαρι και την σχέση που θα χρειαστεί να αναπτύξει με την Βόρεια Κορέα.