Την αποσφράγιση των δύο πρώτων φακέλων από τους έξι που κατατέθηκαν συνολικά για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκλήρωσε σήμερα Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΡ, «στις 4:20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η αποσφράγιση των φακέλων του ΣΚΑΪ και του Star Channel». «Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη στις 9:00 π.μ.» συμπληρώνει η ανεξάρτητη Αρχή.

Η αποσφράγιση των φακέλων γίνεται με τη σειρά που κατατέθηκαν και είναι:

• Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ): «αποσφράγιση ολοκληρώθηκε»

• Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel): «αποσφράγιση ολοκληρώθηκε»

• Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

• Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

• Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. («E» TV)

• Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

Η διαδικασία της αποσφράγισης, η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τρεις μήνες, γίνεται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ενώ μπορούν να παρίστανται και να ενημερώνονται όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται άδεια.

Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το «πόθεν έσχες» των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας.

Η 7η άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος θα προσφερθεί με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.