Η ΑΕΚ δείχνει στον Μανόλο Χιμένεθ αγάπη και το ίδιο συναίσθημα επιστρέφει ο Ισπανός προπονητής. Στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη Nova πριν από κάθε αγωνιστική, ο Χιμένεθ αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις αγάπης που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο στο πλαίσιο κοπής της πίτας του ποδοσφαιρικού τμήματος, όσο και κατά την επίσκεψή του σε club οργανωμένων οπαδών.

«Σαν επαγγελματίας μπορεί να εξαρτώμαι από τα αποτελέσματα. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο, η καρδιά μου είναι πάντα στην ΑΕΚ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να δίνω τα πάντα στη δουλειά μου. Αλλά εκτός απ’ όλα αυτά, βάζω όλο το πάθος που έχω, διότι αισθάνομαι ωραία και προσφέρω τα πάντα, εδώ που βρίσκομαι. Η αλήθεια είναι πως στο ποδόσφαιρο μπορεί κάποιος να νιώσει ικανοποιημένος μετά τα αποτελέσματα. Αυτό το συναίσθημα που παίρνεις από τον κόσμο, ήταν κάτι εκπληκτικό. Για την αγάπη που έχουν στην ομάδα, αλλά και για την αγάπη προς εμένα» είπε ο προπονητής της Ενωσης και πρόσθεσε: «Η δημιουργία οικογενειακού κλίματος είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, που πάντα προσπαθώ να βάζω στα αποδυτήρια. Αν δεν είμαστε ομάδα, δεν μπορούμε να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Προσπαθώ να παίρνω αποφάσεις, με βάση τις αποδόσεις κάθε ποδοσφαιριστή. Κάθε παίκτες δίνει το καλύτερο του. Στις σχέσεις μου προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Υπάρχει ειλικρίνεια».

Στα μεταγραφικά, για το ενδεχόμενο απόκτησης αριστερού μεσοεπιθετικού, ο Χιμένεθ έριξε τους τόνους: «Αν υπάρξει μια αξιόλογη περίπτωση σ’ αυτή την θέση, η ΑΕΚ θα το προσπαθήσει. Δεν πρέπει όμως να είμαστε τρελαμένοι. Τα πράγματα λειτουργούν με το σύστημα. Δεν πρέπει να τρελαινόμαστε πως θα πρέπει να αναγκαστικά να πάρουμε κάποιον παίκτη σ’ αυτή την θέση».