«Σκιές» στη μεταγραφή του Ρος Μπάρκλεϊ από την Εβερτον στην Τσέλσι βλέπει ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Αντερσον, και ζητά την παρέμβαση της Σκότλαντ Γιαρντ! Ο διεθνής άσος της Έβερτον υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 5,5 ετών στους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ η ομάδα του Λονδίνου είχε επιχειρήσει να τον αποκτήσει και το περασμένο καλοκαίρι.

Το ποσό της μετακίνησης του 24χρονου δεν έγινε γνωστό, αλλά ο Αντερσον καταγγέλει μυστικές συνενοήσεις της Τσέλσι με τον παίκτη, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στην Έβερτον την τρέχουσα περίοδο εξαιτίας ενός μυϊκού τραυματισμού.

Ο δήμαρχος, γνωστός φίλος της Εβερτον, υποστήριξε πως υπήρξε κρυφή συμφωνία μεταξύ της πλευράς του παίκτη και της Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να γλιτώσουν χρήματα οι Λονδρέζοι από τη μεταγραφή του.

Συγκεκριμένα, ο Άντερσον με επιστολή του στη βρετανική αστυνομία τονίζει πως το αρχικό κόστος μεταγραφής ήταν 40 εκατ. ευρώ, αλλά λόγω του γεγονότος πως ο Μπάρκλεϊ δεν αγωνίστηκε καθόλου το πρώτο μισό της σεζόν εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, η αξία του έπεσε κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ.

«Στην καλύτερη περίπτωση, πρόκειται για μια κακή συμφωνία της Εβερτον. Στη χειρότερη, μπορεί να υπήρξε σκόπιμη προσπάθεια να μειωθεί η αξία του παίκτη προκειμένου να επωφεληθεί ο ποδοσφαιριστής, ο ατζέντης του, καθώς κι ο σύλλογος που επρόκειτο να τον αγοράσει. Η αστυνομία οφείλει να διερευνήσει το θέμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Αντερσον.

Ο Μπάρκλεϊ πραγματοποίησε 150 συμμετοχές με τα «ζαχαρωτά», όπου εντάχθηκε σε ηλικία μόλις 11 ετών. Το ντεμπούτο του στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ έγινε το 2011 και από τότε έγινε βασικός και κέρδισε τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, ενώ αναμένεται να είναι στην αποστολή των «λιονταριών» για τα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.