Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε σήμερα Τετάρτη ανακοίνωση για τον πρώην σύμβουλό του Στιβ Μπάνον, ο οποίος σε βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει δηλώνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία» καθώς συναντήθηκε με ρωσίδα δικηγόρο για να του παραδώσει επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

«Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με μένα, ούτε με την προεδρία μου. Οταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του. Ο Στιβ ήταν ένας υπάλληλος που εργάστηκε για μένα αφού είχα ήδη κερδίσει το χρίσμα, επικρατώντας ενάντια σε 17 υποψηφίους, που συχνά είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο ταλαντούχοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος» αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος.

Και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Ο Στιβ (…) περνούσε τον χρόνο του στον Λευκό Οίκο διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάζει τον εαυτό του πολύ πιο σημαντικό από όσο ήταν.

»Είναι το μόνο πράγμα που κάνει καλά. Ο Στιβ σπάνια βρισκόταν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί μου και απλώς προσποιείται ότι είχε επιρροή για να ξεγελάσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση και κανένα στοιχείο και τους ξεγέλασε για να γράψουν βιβλία γεμάτα ψέματα».