Οπως είναι γνωστό, προ ημερών η Νike έκανε την γκάφα(;) να προδώσει(;) τη μετακίνηση(;) του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του Βραζιλιάνου με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα, την οποία κατασκευάζει η αμερικανική πολυεθνική. Και μάλιστα προέτρεπε τους πελάτες της να προμηθευτούν έγκαιρα τη φανέλα με το όνομα του «μάγου». Η Λίβερπουλ φυσικά αντέδρασε γιατί δεν είναι και πολύ σωστό να εμφανίζεται κάποιος ποδοσφαιριστής σου με φανέλα άλλης ομάδας χωρίς εσύ να έχεις συμφωνήσει πόσα λεφτά θα εισπράξεις για τον παίκτη που τον πήρες παιδάκι από την Εσπανιόλ και τον έκανες φίρμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση – μαμούθ από τη Νike για τη διαρροή. Το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά αν σκεφτείτε ότι η μεγαλύτερη πρόταση της Μπάρτσα για τον Κουτίνιο, την οποία απέρριψε η Λίβερπουλ, ήταν 115 εκατ. στερλίνες (σχεδόν 130 εκατ. ευρώ) καταλαβαίνει κανείς πόσο εκτιμούν τη «ζημιά» οι Κόκκινοι.

Ως λάτρεις των σεναρίων συνωμοσίας πάντως, πιστεύουμε βάσιμα ότι η Λίβερπουλ θέλει να εξαναγκάσει την Μπαρτσελόνα να δώσει κάτι παραπάνω για τον παικταρά ώστε να ξεχάσει τη στεναχώρια της, και, κυρίως, να βάλει μυαλό στους Μπλαουγκράνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα για κάποιον μεταγραφικό τους στόχο, αυτή τη φορά επινοώντας ένα «λάθος» του χορηγού τους. Η αλήθεια είναι ότι κατεβάζει διάφορα ο νους τους εκεί στο Καμπ Νου.