Η τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφής νέων παικτών έληξε, κι έτσι την Κυριακή η Ατλέτικο Μαδρίτης προχώρησε στην ανακοίνωση απόκτησης δύο ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα των Ντιέγκο Κόστα και Βιτόλο. Η μεταγραφή του διεθνή επιθετικού από την Τσέλσι κόστισε στους «ροχιμπλάνκος» περίπου 66 εκατομμύρια ευρώ ενώ όσον αφορά στον Βιτόλο, είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την Σεβίλη έναντι του ποσού των 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ντιέγκο Κόστα επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, αφού ανήκε στην Ατλέτικο από τον Δεκέμβριο του 2006 έως το 2009 και από το 2010 έως το 2014, ενώ ενδιάμεσα είχε φορέσει τη φανέλα της Βαγιαδολίδ. Ενόσω ανήκε στην ομάδα της Μαδρίτης, ο 29χρονος άσος, αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού σε Μπράγκα, Θέλτα, Αλμπαθέτε και και Ράγιο Βαγιεκάνο, πριν πάρει μεταγραφή και την Αγγλία και την Τσέλσι. Μάλιστα τη σεζόν 2013-14 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία, το 2012-13 το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ το 2013-14 έφτασε μέχρι και τον τελικό του Champions League. Στη συλλογή του με την Ατλέτικο Μαδρίτης έχει και δύο UEFA Super Cup, το 2010 και το 2012.

Όσον αφορά στον 28χρονο Βιτόλο, είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Λας Πάλμας το περασμένο καλοκαίρι λόγω της τιμωρίας. Εκτός της Λας Πάλμας, έχει φορέσει τη φανέλα ακόμα μιας ισπανικής ομάδας και συγκεκριμένα της Σεβίλης από το 2013 έως και τη μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.