Με ένα μακροσκελές κείμενο το οποίο αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Το κείμενο τιτλοφορείται «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» με την προσθήκη «Η Δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους».

Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου καταφέρεται εναντίον της Δικαιοσύνης αναφέροντας ότι στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει σε αυτήν στήριγμα. Σύμφωνα με το συντάκτης του κειμένου, «η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά φορά ταξικά γυαλιά». Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο συντάκτης δεν

κάνει καμία αναφορά στο επιχειρησιακό σκέλος της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο αλλά περιορίζεται σε γενικόλογες τοποθετήσεις για τον ρόλο της «αστικής δικαιοσύνης».

Αντιθέτως κάνει λόγο για υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια και προχωρεί σε προτροπές: «Οι εκμεταλλευόμενοι μονάχα με τη δίκαιη λαϊκή αντιβία και τη συλλογική τους ανυπακοή μπορούν να απαντήσουν στην καταιγιστική βία που δέχονται».

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ. Η προκήρυξη αναφέρεται στο καυτό θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών χαρακτηρίζοντας «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης την ποινικοποίηση της λαϊκής αντίστασης», καταφέρεται εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναφέροντας ότι «έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών» ενώ στο υστερόγραφο ο συντάκτης δηλώνει την αλληλεγγύη της οργάνωσης στον παλαιστινιακό λαό σε σχέση με την επίθεση που δέχεται μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ.