Οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα ενόψει του κύματος επισκεπτών που προεξοφλούν ότι θα φθάσουν στη χώρα από την Αργεντινή τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του πάπα Φραγκίσκου.

Με λιγότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν ως την άφιξη του Ποντίφικα, οι αρχές της Χιλής γνωστοποίησαν ότι, σε συνεργασία με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, προετοιμάζονται για τη μαζική έλευση τουριστών εν μέσω του αποκορυφώματος του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου, περιόδου διακοπών και στις δύο χώρες.

«Πρόκειται να δούμε αριθμό-ρεκόρ (ξένων) επισκεπτών», εξήγησε ο Ρεχινάλντο Φλόρες, επικεφαλής της μονάδας που είναι αρμόδια για τις διελεύσεις των συνόρων στο υπουργείο Εσωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπολογίζουν πάνω από 500.000 πιστούς στο Σαντιάγο

Ξεκινώντας από τη Χιλή τη 15η Ιανουαρίου ο Πάπας, ο οποίος είναι Αργεντινός, θα επισκεφθεί κατά σειρά το Σαντιάγο, το Τεμούκο και το Ικίκε, πριν κατευθυνθεί στο Περού, όπου θα πραγματοποιήσει σταθμούς στη Λίμα, στο Πουέρτο Μαλδονάδο και στο Τρουχίγιο.

Λειτουργία που προγραμματίζεται να γίνει στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, αναμένεται ότι θα προσελκύσει πάνω από 500.000 ανθρώπους. Θα αναπτυχθούν χιλιάδες αστυνομικοί, σύμφωνα με τις αρχές.

Αφότου αναδείχθηκε το 2013 προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, που μετράει 1,2 δισ. πιστούς, ο Φραγκίσκος, ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική, έχει επισκεφθεί τη Βραζιλία, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, την Παραγουάη, την Κούβα και το Μεξικό, αλλά όχι την Αργεντινή για ποιμενικούς σκοπούς.