Χάρι Κέιν ο… ελευθερωτής! Ο 24χρονος άγγλος διεθνής επιθετικός έδωσε τέλος στην «τυραννία» των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν άφηναν από το 2010 κανέναν άλλο επιθετικό να διανοηθεί πως θα άγγιζε την κορυφή των σκόρερ σε μία ημερολογιακή χρονιά.

Ο Χάρι Κέιν λοιπόν με το χατ τρικ που πέτυχε στο χτεσινό 5-2 με τη Σαουθάμπτον έφτασε τα 56 γκολ το 2017 σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ο πρώτος σκόρερ για τη χρονιά που φεύγει, αφήνοντας πίσω του τον Μέσι (54), αλλά και τους Λεβαντόφσκι, Ρονάλντο και Καβάνι (από 53). Παράλληλα, ο άγγλος επιθετικός με 39 γκολ σε 36 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ το 2017, κατέρριψε το ρεκόρ του Αλαν Σίρερ ο οποίος το 1995 με τη φανέλα της Μπλάκμπερν είχε πετύχει 36 γκολ σε 42 αγώνες.

Ο πρώτος που έσπευσε να τον αποθεώσει ήταν ο Σίρερ: «Είχες ένας εκπληκτικό 2017. Αξιζες να πάρεις το ρεκόρ των περισσότερων γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Συνέχισε να κάνεις καλή δουλειά» έγραψε στο twitter ο πρώην διεθνής επιθετικός.

«Είμαι υπερήφανος για αυτό που πέτυχα. Μέσι και Ρονάλντο κυριαρχούν στο διεθνές ποδόσφαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι δύο από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Η συγκριση μαζί τους με βάση τα στατιστικά στοιχεία είναι κάτι υπέροχο και μου δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση ενόψει της νέας χρονιάς. Ολα έχουν να κάνουν με τη βελτίωση που δείχνεις κάθε χρόνο. Αυτό προσπαθούσα πάντα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», είπε ο Κέιν.

Ο Τζέσε Λίνγκαρντ λύτρωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας την Μπέρνλι (2-2). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά ο Λίνγκαρντ που μπήκε στο ματς στο 46′ στη θέση του Ιμπραΐμοβιτς, με δύο γκολ γλύτωσε την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο από την ήττα.Είναι η πρώτη φορά που η Γιουνάιτεντ παίρνει βαθμό από την Μπέρνλι σε αγώνα που διεξάγεται στην Boxing Day. Στα τρία προηγούμενα ματς, η Μπέρνλι είχε ισάριθμες νίκες με κορυφαία στιγμή,το 6-1 το 1963!

Πολυβόλο στο β’ μέρος, η Λίβερπουλ νίκησε στο Ανφιλντ την Σουόνσι 5-0 με εξαιρετική εμφάνιση του Κουτίνιο (γκολ και ασίστ),ενώ σκόραραν επίσης οι Φιρμίνο (δύο), Αλεξάντερ – Αρνολντ και Τσάμπερλεν. Η Τσέλσι με γκολ των Μοράτα και Αλόνσο επικράτησε 2-0 της της Μπράιτον.

Αλλα αποτελέσματα στην 20ή αγωνιστική: Μπόρνμουθ – Γουέστ Χαμ 3-3, Χάντερσφιλντ – Στόουκ Σίτι 1-1, Γουότφορντ – Λέστερ 2-1, Γουέστ Μπρομ – Εβερτον 0-0.