Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο στη διάρκεια της καριέρας του ο Ερικ Μοράν (φωτογραφία) –ο Νο 1 μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ στην παρούσα φάση –αλλά τον έχει χαρακτηρίσει πρωταθλητή ο Ερνέστο Βαλβέρδε!

Ηταν 20 Ιανουαρίου 2014, όταν ο βάσκος αμυντικός μέσος επιστρατεύτηκε ως αλλαγή στο ματς της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Βαγιαδολίδ (4-2), δύο ώρες μετά την κηδεία του πατέρα του…

«Ο Ερικ απέδειξε πολλά σήμερα. Ηθελε να είναι εδώ. Μετά το τέλος του παιχνιδιού είπα στα αποδυτήρια ότι ο Μοράν είναι ένας πρωταθλητής! Ολοι πρέπει να τον ευχαριστήσουμε. Τον χρειαζόμασταν και ήταν διαθέσιμος ακόμη και σε μία τέτοια ειδική περίσταση» είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού και νυν της Μπαρτσελόνα.

Από τον Γενάρη του 2017 ο Μοράν είναι συμπαίκτης με τον Δημήτρη Σιόβα στη Λεγανές. Το συμβόλαιο του, όμως, λήγει το καλοκαίρι του 2018 και η ΑΕΚ κατ’ επιθυμίαν του Χιμένεθ έχει καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση στην ομάδα με σύμμαχο και τον Μοράν, μιας και φέτος μετράει μόνο δύο παρουσίες στο αρχικό σχήμα.

Ο 26χρονος αμυντικός μέσος θεωρείται καλός με την μπάλα στα πόδια και «ψηλώνει» τη μεσαία γραμμή (1,87 m), ωστόσο δεν φημίζεται για την ταχύτητά του. Η περίπτωσή του, πάντως, επείγει μετά και τον τραυματισμό του Αντρέ Σιμόες (δεδομένης και της απουσίας του Γιάκομπ Γιόχανσον λόγω ρήξης χιαστών).

Σε πρώτο πλάνο στην ΑΕΚ βρίσκεται και ο Σοτζέι Μασούντ. Οι εξελίξεις με τον ιρανό επιτελικό μέσο θα τρέξουν μόλις λύσει το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο. Από κει και πέρα η απόκτηση ενός εξτρέμ έπεται στην ατζέντα της Ενωσης, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα του Αραούχο που συντηρείται από τα ισπανικά δημοσιεύματα. Για να επιστρέψει όμως στη Λα Πάλμας ο αργεντινός επιθετικός θα πρέπει να σπάσει η συμφωνία του δανεισμού, εξέλιξη που προϋποθέτει την αποζημίωση της ΑΕΚ.