Ανησυχία προκαλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στις διωκτικές Αρχές η πρωτοφανής αδυσώπητη σύγκρουση κρατούμενων «ανταρτών πόλης» εντός των φυλακών Κορυδαλλού, με τελευταίο επεισόδιο τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών του ηγετικού μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη. Με πρωτοφανείς εκατέρωθεν κατηγορίες για «καταδότες», «μετανοημένους» «μεγαλομανείς» «Ναπολέοντες» και για «ψυχολογικά προβλήματα» των αναρχικών. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι ο «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ μελών του Επαναστατικού Αγώνα και των Πυρήνων (σ.σ. αρνούνται κάθε σχέση με τον τραυματισμό Μαζιώτη) θα έχει ίσως κι άλλα βίαια περιστατικά λόγω της πρωτοφανούς ασυδοσίας κι ελευθερίας κινήσεων που επικρατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Ο κρατούμενος αντιεξουσιαστής έχει μώλωπες και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα 5-8 ατόμων αλβανικής καταγωγής, το πρώτο βράδυ της μεταφοράς στην συγκεκριμένη πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείται και ηγετικό μέλος της 17Ν αλλά και πολλοί αλβανοί ποινικοί. Μάλιστα από κελί της ίδιας πτέρυγας φαίνεται να εκπορεύτηκε προσφάτως η δολοφονική επίθεση κατά του 54χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμένοι εκ των δραστών της επίθεσης κατά Μαζιώτη να ήταν άτομα που είχαν συσχετισθεί και με την δολοφονία του ποινικολόγου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», από τις αρχικές έρευνες των αστυνομικών για τις συνθήκες τραυματισμού του Νίκου Μαζιώτη δεν υπήρξε, επισήμως, καμιά αξιοποιήσιμη μαρτυρία είτε από κρατουμένους αλλά κι από 2-3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που δηλώνουν ότι δεν αντελήφθησαν τίποτα. Αρνητικός να πει οτιδήποτε ήταν και το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που κτυπήθηκε.

Αρχικά οι σχέσεις του Νίκου Μαζιώτη με μέλη των Πυρήνων στις φυλακές ήταν σχετικά καλές. Μάλιστα όταν στις αρχές του 2016 είχε επιχειρηθεί η αποτυχημένη απόδραση με ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, το σχέδιο περιελάμβανε την επιβίβαση και μεγάλη φυγή και ηγετικών μελών των Πυρήνων.

Τι άλλαξε. Τα πρώτα ρήγματα στις σχέσεις Μαζιώτη – Ρούπα με τους Πυρήνες άρχισαν να δημιουργούνται μετά τη σύλληψη στην Ηλιούπολη και τη φυλάκιση αρχές του 2017 της Πόλας Ρούπα στον Κορυδαλλό. Η «έντονη» συμπεριφορά της προκάλεσε δυσαρέσκεια σε άλλους κρατούμενους αναρχικούς.
Ομως η μεγάλη σύγκρουση άρχισε το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από πρωτοφανές επεισόδιο στη δίκη σε δεύτερο βαθμό του Επαναστατικού Αγώνα μεταξύ του Νίκου Μαζιώτη και του συγκατηγορουμένου του Κώστα Γουρνά σε σχέση με τις ευθύνες για την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη το 2010 όπου έχασε τη ζωή του ο αναρχικός, μέλος του ΕΑ Λάμπρος Φούντας. Ακολούθησαν απειλές του πρώην μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, ο οποίος έτυχε της συμπαράστασης και υποστήριξης μελών των Πυρήνων. Μετά την επίθεση κατά του Νίκου Μαζιώτη υπήρξε ανάρτηση της συντρόφου του Πόλας Ρούπα ότι «οι δειλοί εκ των Πυρήνων έβαλαν άλλους να χτυπήσουν τον Μαζιώτη στην Ε’ πτέρυγα όπου μεταφέρθηκε μετά από απεργία πείνας».

Ακολούθησε απάντηση από ηγετικά μέλη των Πυρήνων όπου αναφερόταν «καμιά σχέση δεν είχαμε ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε με αυτή την επίθεση στο Μαζιώτη (αν έγινε έτσι όπως έχει γραφτεί). Το ότι ο Μαζιώτης ρουφιανεύει εναντίον μας για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό –που ποινικά μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας –είναι κάτι που μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε οτι θα πέσει τόσο χαμηλά ποτέ. Και κανένα «ψυχιατρικό πρόβλημα» δεν είναι δικαιολογία για καταδοτικές συμπεριφορές. Το ζεύγος των μελών του «αγώνα» Μαζιώτης – Ρούπα εδώ και καιρό προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σύρουν μαζί τους σε ένα βούρκο ασυναρτησιών, ναπολεοντισμού και συνωμοσιολογίας».

Προ διημέρου ακολούθησε νέο κείμενο των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα όπου καταλογίζουν σε μέλη των Πυρήνων ότι «έχουν μάθει να λειτουργούν παρασκηνιακά και υπόγεια, να κρύβονται πίσω από άλλους, να βάζουν άλλους μπροστά». Καθώς κι ότι «το μόνο που τους νοιάζει είναι να παίρνουν εκπαιδευτικές άδειες».

Επίθεση Ρουβίκωνα στην ισραηλινή πρεσβεία

Στόχος της ομάδας Ρουβίκωνας έγινε στις έξι το πρωί των Χριστουγέννων η ισραηλινή πρεσβεία. Οι νεαροί επιτέθηκαν πετώντας μπογιές και στη συνέχεια διέφυγαν ανενόχλητοι. Είναι η δεύτερη πρεσβεία που γίνεται στόχος του Ρουβίκωνα μετά την ισπανική. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρεσβευτή του Ισραήλ καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.