«Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με τις οποίες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσέρχεται σε διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ με δύο διαφορετικές θέσεις.

«Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει: «Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

Νωρίτερα η κ.Μπακογιάννη αναφερόμενη στο ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε πως «η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως«έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές

θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Η κ.Μπακογίαννη μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκληθούν εκλογές στη χώρα λόγω αυτού του θέματος.

Μιλώντας στο ΘEMA 104,6 τόνισε ότι «η ευθύνη είναι τεράστια» και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την στάση τους.

Αναφερόμενη σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε, «αυτό που οφείλει να κάνει ο κύριος Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση» ενώ ταυτόχρονατόνισε: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση».

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση εάν το θέμα του Σκοπιανού, μπορεί να προκαλέσει εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.