Λήγει την Τετάρτη η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών

αιτήσεων για την απασχόληση 7.180 ανέργων σε κοινωφελείς υπηρεσίες 34

δήμων.

Πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους Θύλακες Υψηλής Ανεργίας Συμπεριλαμβανομένης της Κατάρτισης των Συμμετεχόντων για 7.180 Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης».

Τα προγράμματα είναι 8μηνης διάρκειας και απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους ενώ οι θέσεις είναι για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες – Πανεπιστημιακή, Τεχνολογική, Δευτεροβάθμια και Υποχρεωτική.

Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους των νομών Αττικής, Ημαθίας, Γρεβενών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ξάνθης, Εβρου, Αχαΐας, Πρέβεζας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις είναι: πτυχιούχοι αγγλικής φιλολογίας, γεωλόγοι, λαογράφοι, λογοθεραπευτές, μηχανικοί Η/Υ, παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δασοπόνοι, βιβλιοθηκονόμοι, βρεφονηπιοκόμοι, επισκέπτες υγείας, συντηρητές έργων τέχνης, εργάτες πρασίνου, τραπεζοκόμοι, αποθηκάριοι.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) την ειδική «Αίτηση Συμμετοχής στη Διαδικασία Κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπορούν να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και μέχρι τρεις επιβλέποντες φορείς. Διευκρινίζεται πως υποβολή αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν, που ορίζεται ρητά στην πρόσκληση συμμετοχής, συνεπάγεται και τον αποκλεισμό του ανέργου από τη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και, κατά συνέπεια, από τη διαδικασία τοποθετήσεων. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέξουν πως οι ηλεκτρονικές τους αιτήσεις δεν υποβάλλονται μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.