Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε την Τρίτη στη Ντζαμένα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Τσαντ, την πρώτη αυτού του είδους στη χώρα.

Υπό τη συνοδεία μιας πολυπληθούς αντιπροσωπείας, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους αφίχθη νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Τσαντ, όπου τον υποδέχθηκε, μόλις το αεροσκάφος του προσγειώθηκε, ο ομόλογός του Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο.

Οι δύο άνδρες είχαν μια πρώτη συνάντηση στο αεροδρόμιο. Αυτό το ταξίδι «ανοίγει μια νέα σελίδα στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», επισήμανε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο του Τσαντ.

Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν 10 υπουργοί, μεταξύ αυτών οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, και περίπου 100 Τούρκοι επιχειρηματίες.

Πριν από τη Ντζαμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα το Σουδάν στο πλαίσιο μιας «ιστορικής επίσκεψης», η οποία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή τουλάχιστον 10 συμφωνιών σε διμερές επίπεδο. Κατόπιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τυνησία, το τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή.

Όπως στην περίπτωση του Σουδάν, ο στόχος αυτής της επίσκεψης στο Τσαντ είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα μεσούσης της σοβαρής οικονομικής κρίσης σε αυτή τη χώρα.