Ένα «κόκκινο ποτάμι» αλληλεγγύης «πλημμύρισε» τους κεντρικούς δρόμους και το παλιό λιμάνι των Χανίων με περισσότερους από 3000 Αϊ – Βασίληδες να συμμετέχουν στο 7ο Santa Run που οργανώθηκε με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες πέντε ιδρυμάτων της πόλης.

Το ραντεβού όσων συμμετείχαν ήταν το 1ο γυμνάσιο της πόλης από όπου λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση.

Το «κόκκινο ποτάμι», διέσχισε το κέντρο της πόλης μπροστά από τη δημοτική αγορά, τις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Χάληδων για να κατευθυνθεί προς το παλιό λιμάνι.

Το θέαμα στο παλιό λιμάνι ήταν εντυπωσιακό, καθώς μικρά σκάφη υποδέχτηκαν τους Άγιους Βασίληδες, που κρατώντας κόκκινα μπαλόνια, και με σφυρίχτρες στο στόμα, έδιναν τον τόνο της γιορτής υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου, μουσικών παραγωγών της πόλης και κρητικής μουσικής.

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής μοίραζαν καραμέλες και γλυκίσματα σε μικρά παιδιά αλλά και στους εκατοντάδες πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση.

«To Santa Run έχει πλέον καθιερωθεί σαν θεσμός για την πόλη. Το στηρίζομε καθώς τα έσοδα του δίδονται σε ιδρύματα της πόλης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ενώ το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Τάσος Μαραγκουδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των πολιτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Μετά το τέλος της παρέλασης, το 7ο Santa Run ολοκληρώνεται με πάρτι στην αυλή του 1ου γυμνασίου Χανίων.