Στις 8 Ιανουαρίου του 1935 γεννήθηκε ο Έλβις Πρίσλεϊ. Στις 12 και μισή, τοπική ώρα, στο Μέμφις του Τενεσί, θα γίνει το Σαββάτο, 6 Ιανουαρίου του 2018, μεγάλη γιορτή για τα γενέθλια του «Βασιλιά» του Ροκ εντ Ρολ. Στο θέατρο στο «The Guest House at Graceland», σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το Graceland, την έπαυλη που ήταν το σπίτι του Έλβις.

Θα είναι μια ιδιαίτερη γιορτή, καθώς θα συνοδευτεί από δημοπρασία όχι λιγότερων από 271 αντικειμένων που ανήκαν στον Βασιλιά: ρούχα, κοσμήματα, αυτόγραφα, αναμνηστικά από συναυλίες και αντικείμενα από το πέρασμά του από το Χόλιγουντ. Όλα προσφέρονται από διάφορους συλλέκτες.

Ένας τυχερός, που θα βρεθεί εκεί και θα πλειοδοτήσει στη δημοπρασία, θα έχει τη δυνατότητα να κάθεται στην κουνιστή πολυθρόνα του Μεγάλου Ρόκερ, καρέκλα που προς το παρόν μόνο βλέπουν οι επισκέπτες στο Jungle Room στο Graceland. Άλλωστε, μόνο κουνιστή πολυθρόνα θα μπορούσε να έχει ο αεικίνητος επί σκηνής Έλβις!

Το Graceland εξέδωσε ανακοίνωση και εκτιμά ότι η εν λόγω κουνιστή πολυθρόνα – από ξύλο και καφέ βινύλιο – μπορεί να πιάσει μεταξύ 10.000 και 15.000 δολάρια. Ο δικτυακός τόπος της δημοπρασίας είναι ανοιχτός για «χτυπήματα» και η τιμή εκκίνησης για την κουνιστή πολυθρόνα του Βασιλιά είναι 5.000 δολάρια.