Εισβολή στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 8 το βράδυ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Περίπου 15 άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές και κατέστρεψαν υπολογιστές και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν εργαζόμενος στον χώρο.

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, ο οποίος μετέβη στην Πρυτανεία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν δήλωσε πως οι άγνωστοι δεν έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό φύλαξης κατά την είσοδό τους, καθώς εκτιμάται πως κατάφεραν να εισέλθουν από τον ημιώροφο.

«Η γραμματεία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί»

«Αλλη μία συνηθισμένη μέρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο», είπε ο κ. Ζαπράνης, προσθέτοντας ότι ο χώρος της γραμματείας της πρυτανείας έχει καταστραφεί κατά ένα μεγάλο μέρος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ σήμερα Πέμπτη θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει σύνδεση της επίθεσης με εκείνη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα γραφεία του TV100. Φεύγοντας οι άγνωστοι δεν άφησαν έντυπο υλικό, με τον στόχο της επίθεσης.

«Σκέφτομαι να καταγγείλω το περιστατικό στην Ευρωπαϊκή Ενωση Πανεπιστημίων (European University Association–EUA), πέρα από τα οποιαδήποτε ένδικα μέσα σκοπεύω να αξιοποιήσω και τη μήνυση κατά αγνώστων. Το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει», τόνισε ο κ. Ζαπράνης.