Η Γκλάντμπαχ συνάντησε δυσκολίες απέναντι στο Αμβούργο, αλλά τελικά επικράτησε με 3-1 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία για την 17η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος, επιστρέφοντας ύστερα από τρία ματς στις νίκες

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τους γηπεδούχους να έχουν πολλές ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς, παρόλα αυτά… καρδιοχτύπησαν. Ο Αζάρ στο 9′ έκανε το 1-0 για την Γκλάντμπαχ, αλλά στο 53′ ο Χαν έκανε το 1-1. Ο Ράφαελ όμως πήρε από το χέρι την ομάδα του και της έδωσε τη νίκη. καθώς με δύο γκολ (74′ και 79′) διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Γκλάντμπαχ πάντως, θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα, αλλά οι προσπάθειες τον Κουϊσανσέ και Όξφορντ σταμάτησαν στο δοκάρι. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα για το Αμβούργο, που είχε βασικό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

ΓΑΛΛΙΑ:Ασταμάτητη ήταν η Μονακό που πέρασε σαν… τρένο από την έδρα της Σεντ Ετιέν με 4-0 για την 18η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και με εμφατικό τρόπο πήραν εύκολα τη νίκη και παρέμειναν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Μονακό άνοιξε το σκορ μόλις στο 3′ με τον Σιντιμπέ. Στο 32′ ο Λεμάρ έκανε το 2-0 και στο 54′ ο Φαμπίνιο ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Μετά το γκολ ο Ρουφιέ είδε την κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και άφησε την Σεντ Ετιέν με 10. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Κεϊτά στο 61′. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις τελευταίες 9 αγωνιστικές.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δύο πολύτιμους βαθμούς «πέταξε» η Σεβίλη, που έφερε στο Σάντσεθ Πιθχουάν 0-0 στη Λεβάντε για την 16η αγωνιστική της La Liga. Οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ και είχαν ορισμένες καλές ευκαιρίες. Στο 36′ Τζέισον εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Την ίδια τύχη είχε στο 45′ και η προσπάθεια του Μερκάδο. Ο άσος της Σεβίλης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.