Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκεύη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ειδικότερα το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει συμμετοχή στην προπαρασκευαστική σύνοδο του PES, συνάντηση με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονία και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της Ένωσης, συμμετοχή στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέματα την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την Κοινωνική Ευρώπη και δείπνο εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέματα: Μετανάστευση, σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, Ουκρανία και Ιεροσόλυμα.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο κ.Τσίπρας θα έχει πρόγευμα εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ, τετραμερή συνάντηση, με τη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με θέματα τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και το προσφυγικό. Τέλος ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε συζήτηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέμα τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Brexit.