Ο Πάολο Γκερέρο θα απουσιάσει από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι (14/6-15/7) στα γήπεδα της Ρωσίας, καθώς η FIFA ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή ποινής αποκλεισμού ενός έτους στον αρχηγό του Περού για χρήση κοκαΐνης. Στον 33χρονο στράικερ, ο οποίος αγωνίζεται στη Βραζιλία με τη Φλαμένγκο, είχε επιβληθεί προσωρινός αποκλεισμός, όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τον αγώνα της 5ης Οκτωβρίου με την Αργεντινή στο Μπουένος Αϊρες, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η FIFA αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πως η πειθαρχική επιτροπή της έκρινε ότι ο Γκερέρο είχε παραβιάσει το άρθρο 6 των κανονισμών της περί ντόπινγκ. Η κοκαΐνη ταξινομείται ως διεγερτικό και περιέχεται στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ με τις ουσίες που ενισχύουν την απόδοση.

Το Περού προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1982 στα τελικά του Μουντιάλ, αφού επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας σε διπλό αγώνα μπαράζ. Ο Γκερέρο έχασε και τα δύο αυτά παιχνίδια. Η τιμωρία του άρχισε να «μετράει» αναδρομικά από τις 3 Νοεμβρίου 2017 και θα ισχύει για διεθνείς, εγχώριους και επίσημους φιλικούς αγώνες.