Ποινή φυλάκισης 15 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον ανεξάρτητο βουλευτή, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) και δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο Δήμο Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δημήτρης Κουκούτσης στις 24-8-2012 στον χώρο του Κοινοβουλίου, που ο Πέτρος Κωνσταντίνου μαζί με τους Τζαβέντ Ασλάμ, Βασιλική Κατριβάνου κ.ά. βρέθηκαν για να επιδώσουν ψήφισμα ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από την αστυνομία, του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά, απευθύνοντάς του τη φράση, μεταξύ άλλων, «τι θες εσύ εδώ, έξω από εδώ Πακιστανολάγνε, που σε γ… οι αραπάδες».

Δύο μέρες αργότερα και αφού το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε, ο Δ. Κουκούτσης εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο καυχήθηκε ότι πέταξε έξω από τη Βουλή τον εμπρηστή της Μarfin, Πέτρο Κωνσταντίνου, αποδίδοντάς του ουσιαστικά την ποινική ευθύνη για τον εμπρησμό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών εργαζομένων της τράπεζας στις 5-5-2010.

Η απόφαση του δικαστηρίου υιοθέτησε ανάλογη καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.