Οι παράγοντες της Παρί Σ.Ζ θα συναντηθούν την Πέμπτη με αξιωματούχους της UEFA, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η οικονομική κατάσταση της γαλλικής ομάδας και κατά πόσο εναρμονίζεται με το οικονομικό fair play.

Η ΟΥΕΦΑ, μελετά τις κινήσεις της Παρί Σ.Ζ στην μεταγραφική αγορά, μετά τις αφίξεις το καλοκαίρι, των Νεϊμάρ με 222 εκατ. ευρώ και τουΕμπαπέ, ως δανεικός, αλλά με την υποχρέωση αγοράς αντί 180 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τεμπάς, μια από τις πιο επικριτικές φωνές, είχε ξεκινήσει «σταυροφορία» εναντίον του παριζιάνικου συλλόγου. «Είναι αδύνατο για την Παρί Σ.Ζ να αποκτήσει τον Νεϊμάρ, με τα έσοδα που έχει», επαναλαμβάνει, συμπληρώνοντας ότι εάν η UEFA δεν αναλάβει δράση είναι αποφασισμένος να καταγγείλει την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για την «στρέβλωση της αγοράς», πριν από το τέλος του 2017.

Το σχέδιο της Παρί Σ.Ζ, προκειμένου να συμμορφωθεί με το Financial Fair Play, είναι να βελτιώσει τα έσοδά του κατά 75 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που προσπαθεί να αντλήσει από χορηγίες. Η Nike είναι πρόθυμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Παρί Σ.Ζ έναντι 60 εκατομμυρίων ετησίως, ενώ σήμερα πληρώνει μόνο 25 εκατομμύρια. Άλλες πρόσθετες πηγές εσόδων είναι οι πωλήσεις εισιτηρίων και εμπορευμάτων, αλλά και η αύξηση της αξίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα L’Équipe, αξιωματούχοι της PSG αναγνώρισαν ότι η έρευνα είναι εις βάρος του συλλόγου.