Η Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο Σάββατο αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 εκτός έδρας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και έτσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το «στραβοπάτημα» της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα και να μειώσει την βαθμολογική διαφορά τους, που παραμένει στους 8 βαθμούς.

Η 4η θέση της «Βασίλισσας» στο πρωτάθλημα (σ.σ «συγκατοικεί» με την Σεβίλη), σε συνδυασμό με την κακή αγωνιστική της εικόνα, έχουν κάνει τους φιλάθλους της ομάδας να αμφισβητούν έντονα για πρώτη φορά τον προπονητή των «μερένγκες», Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος τεχνικός βρισκόταν στο «απυρόβλητο» αφού, εκτός της τεράστιας επιτυχίας που είχε σαν παίκτης της ομάδας, κατόρθωσε, στα σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκεται στο πάγκο της, να την οδηγήσει σε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2016-17), δύο συνεχόμενα Champions League (2015-16, 2016-17), ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας (2017), δύο UEFA Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2016).

Παρόλα αυτά η «γκρίνια» των φιλάθλων έχει ενταθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό κι έτσι ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, έσπευσε να υποστηρίξει δημόσια τον «Ζιζού» λέγοντας: «Είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είναι γεννημένος για αυτό το ρόλο».