Ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό, υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών, δίνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της υγείας, των μεταφορών και της εστίασης. Οι εταιρείες προσφέρουν υψηλά πακέτα αποδοχών, ενώ παρέχουν δωρεάν διαμονή σε όσους αποφασίσουν να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να εργαστούν.

ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. Το υπουργείο Υγείας ζητά να προσλάβει γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με αφορολόγητες αποδοχές έως 11.000 ευρώ μηνιαίως. Συγκεκριμένα, ζητούνται γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εκτός από γενικούς γιατρούς και οδοντιάτρους, ενώ το όριο ηλικίας είναι στα 57 έτη «λόγω τοπικής νομοθεσίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το υπουργείο προσφέρει στους ενδιαφερομένους, μεταξύ άλλων, μονοετές συμβόλαιο, bonus με τη λήξη ή με κάθε ανανέωση του συμβολαίου, αλλά και 40 μέρες άδεια τον χρόνο. Επίσης παρέχει δωρεάν διαμονή για όλη την οικογένεια ή παροχή στεγαστικού επιδόματος, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. Βιογραφικά σημειώματα θα γίνονται δεκτά στα αγγλικά και στη διεύθυνση info@ eurosynapses.eu. Εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας θα βρίσκονται στις 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα προκειμένου να δουν τους υποψήφιους γιατρούς για συνέντευξη.

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Ηλεκτρολόγους μηχανικούς με εμπειρία στις συναρμολογήσεις, στις εγκαταστάσεις, στις συντηρήσεις, στον έλεγχο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων ζητούν τεχνικές εταιρείες στην Ολλανδία.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ικανοποιητική γνώση αγγλικών και πενταετή εργασιακή εμπειρία. Στους προσληφθέντες προσφέρονται συμβόλαια αορίστου χρόνου, δωρεάν διαμονή και χρήση αυτοκινήτου, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη. Οσοι προσληφθούν θα λαμβάνουν μισθό 470 με 500 ευρώ την εβδομάδα μετά φόρων. Βιογραφικά σημειώματα θα γίνονται δεκτά στη διεύθυνση jobsallover.eu.

ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ. Πεντάμηνη σύμβαση με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης θα υπογράψουν πέντε άτομα που επιθυμούν να εργαστούν ως ηλεκτρολόγοι στη Σουηδία. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ικανοποιητική γνώση αγγλικών και πιστοποίηση μεταφρασμένη από αντίστοιχο ελληνικό φορέα ειδικότητας υδραυλικού. Οσοι προσληφθούν θα λαμβάνουν 18 ευρώ ανά ώρα καθαρά μετά φόρων, και συγκεκριμένα η συνολική αμοιβή τους για την πεντάμηνη εργασία θα ανέλθει στα 14.400 ευρώ. Θα απασχολούνται 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ θα τους παρέχονται δωρεάν διαμονή και διατροφή. Βιογραφικά θα γίνονται δεκτά στο e-mail zozis@jobsallover.eu.

ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ. Σεφ όλων των επιπέδων αναζητούνται για εργασία σε ξενοδοχεία της Ιρλανδίας. Συγκεκριμένα, ζητούνται άμεσα: sous chef με δύο χρόνια προϋπηρεσία, καλή γνώση αγγλικών και μισθό από 32.000 έως 35.000 ευρώ τον χρόνο. Jr sous chef με έξι μήνες προϋπηρεσία, πολύ καλή γνώση αγγλικών και μισθό 25.000 ευρώ τον χρόνο.

Sr sous chef με δύο χρόνια προϋπηρεσία, καλή γνώση αγγλικών και μισθό 30.000 με 32.000 ευρώ τον χρόνο. Sous chef με έναν χρόνο προϋπηρεσία, καλή γνώση αγγλικών και μισθό 24.000 με 27.000 ευρώ τον χρόνο. Chef de partie με δύο χρόνια προϋπηρεσία, ικανοποιητική γνώση αγγλικών και μισθό 24.000 ευρώ τον χρόνο. Βιογραφικά θα γίνονται δεκτά στο e-mail zozis@jobsallover.eu.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Νοσηλευτές με σπουδές επιπέδου ΑΕΙ – ΤΕΙ αλλά και επαγγελματίες οδηγοί αναζητούνται για εργασία στη Γερμανία. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εκτός από το πτυχίο νοσηλευτικής να μπορούν να απασχολούνται σε βάρδιες. Στους προσληφθέντες προσφέρονται μόνιμη εργασία και αποδοχές έως και 2.600 ευρώ. Για όσους δεν γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα η εταιρεία στελέχωσης επιχειρήσεων MD Hellas Studies & Recruitment διοργανώνει μαθήματα εκμάθησης γερμανικής γλώσσας. Βιογραφικά θα γίνονται δεκτά στη διεύθυνση kariera@md-hellas.gr. Για τις θέσεις των οδηγών οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν δίπλωμα Δ’ (Ε’) code 95, προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, αλλά και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου. Οσοι προσληφθούν θα έχουν πλήρη ασφάλιση και πολύ καλές αποδοχές βάσει της γερμανικής κλίμακας. Η αποστολή του βιογραφικού σημειώματος θα γίνει στα γερμανικά και στη διεύθυνση kariera@md-hellas.gr.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Προγραμματιστή βάσεων δεδομένων που να μιλάει άπταιστα αγγλικά για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εμπειρογνώμονας αναζητεί η εταιρεία λογισμικού και πληροφορικής European Dynamics. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου και να έχουν σχετική επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής. Επίσης απαιτείται ελάχιστη 9ετή εμπειρία στον σχεδιασμό και στη διαχείριση βάσεων δεδομένων. Απαιτείται πολύ καλή γνώση της SQL, αλλά και γνώση των εργαλείων βάσης δεδομένων μοντελοποίησης, όπως PL/SQL. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας www.eurodyn.com για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την υποβολή βιογραφικών σημειωμάτων.