Ο Νταβίντ Ντε Χέα έκανε το ματς της ζωής του σταματώντας με κάθε τρόπο τους παίκτες της Αρσεναλ και είναι ο βασικός συντελεστής της νίκης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Εμιρέιτς (3-1).

Η Αρσεναλ είχε 12 συνεχόμενες νίκες στην έδρα της στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ. Ολα στράβωσαν στο 13ο παιχνίδι! Πρώτα απ’ όλα ήρθαν τα «δώρα» των Κοσιελνί και Μουστάφι, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Βαλέντσια (4′) και Λίνγκαρντ γ(11′) για να δώσουν πολύ νωρίς το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ (2-0). Στη συνέχεια ήρθε ο Ντε Χέα ο οποίος έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις. Ο Ισπανός τερματοφύλακας από το 30′ έως το 60′ είχε 12 επεμβάσεις, κάποιες από αυτές διπλές, με πιο χαρακτηριστική τη φάση στο 55′ όταν «σταμάτησε» πρώτα τον Λακαζέτ και στη συνέχεια τον Σάντσες.

Η Αρσεναλ είχε μειώσει με τον Λακαζετ από το 49′ και κατά συνέπεια η ισοφάριση σε εκείνο το σημείο θα άλλαζε εντελώς το παιχνίδι. Η Γιουνάιτεντ στα πρώτα είκοσι λεπτά του β’ μέρους πέρασε δύο φορές τη σέντρα, στην πρώτη είχε δοκάρι ο Λιγκαρντ (με τη βοήθεια του Τσεχ) και στη συνέχεια ο Μονρεάλ έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Μαρσιάλ, ενώ στο 64′ σε νέα κόντρα, ο Λιγκαρντ σκόραρε από την ασίστ του Λουκάκου με το 3-1.

Στο 74′ η Γιουνάιτεντ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Αντρε Μάρινερ απέβαλε τον Πογκπά, ο οποίος πάτησε τον Μπεγερίν, ο Αρσεν Βενγκέρ έβαλε στο παιχνίδι όσους επιθετικούς είχε στον πάγκο, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Η Αρσεναλ τέλειωσε το ματς με 33 τελικές από τις οποίες οι 15 ήταν στην εστία και κατοχή 75%!