Στο δεύτερο γύρο θα κριθούν οι νικητές των δικηγορικών εκλογών σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, πρώτος έκοψε το νήμα ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος θα μονομαχήσει στο δεύτερο γύρο, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, με τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για την προεδρία του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

Ο μεγάλος κριτής πάντως της εκλογής του νέου προέδρου του ΔΣΑ αναμένεται να είναι η αποχή, η οποία για άλλη μία φορά ήταν ιδιαίτερα υψηλή στον πρώτο γύρο.

Με μεγάλη διαφορά

Πρώτος στις προτιμήσεις των συναδέλφων του ήρθε ο Δημ. Βερβεσός, τον οποίο, αν και κατεβαίνει ως υποψήφιος για τέταρτη φορά, οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν από την αρχή της εκλογικής «κούρσας» ως φαβορί.

Οι δυο «μονομάχοι» κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους, σε φανερή απόσταση, τους συνυποψηφίους τους.

Ο Δημήτρης Βερβεσός, νυν σύμβουλος του ΔΣΑ , προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Αναστασόπουλος χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας .

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΔΣΑ κατατάσσονται με βάση τον αριθμό των ψήφων ως εξής : Δημήτρης βερβεσός, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Φώτης Κωτσής, Παναγιώτης Περάκης, Θέμης Σοφός, Χριστίνα Κουντούρη, Νίκος Δαμασκόπουλος, Παναγιώτης Γαλετσέλλης, Αγγελος Βρεττός, Βασίλης Βραχιώτης, Θεόδωρος Μαντάς και Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου.