Πρωτιά, που δεν τον τιμά ιδιαίτερα, κατέχει από σήμερα (21/11) ο στράικερ της Έβερτον, Ουμάρ Νιασέ. Ο Σενεγαλέζος διεθνής έγινε ο πρώτος παίκτης της Premier League που κατηγορείται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία για «επιτυχημένη εξαπάτηση του διαιτητή»!

Η κατηγορία προήλθε από το αμφιλεγόμενο πέναλτι που κέρδισε, μετά από την… αέρινη επαφή που είχε με τον Σκοτ Νταν, στη διάρκεια του αγώνα του περασμένου Σαββάτου (18/11) με την Κρίσταλ Πάλας (2-2). Ο Λέιτον Μπέινς σκόραρε από την «βούλα» και αργότερα ο Νιασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ των «εφοπλιστών» στο «Σέλχαρστ Παρκ».

Όπως έγινε γνωστό η Έβερτον θα αμφισβητήσει την κατηγορία, παρά τους νέους κανόνες που θεσπίστηκαν τον περασμένο Μάιο κι επιτρέπουν στις αρχές να προβαίνουν σε ανάλογες κινήσεις, σε περιπτώσεις που ένας παίκτης κάνει… θέατρο.

Ο επιθετικός της Καρλάιλ, Σον Μίλερ, έγινε ο πρώτος που τιμωρήθηκε πριν από ένα μήνα με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών. Επίσης, ο αμυντικός της Μπρίστολ Σίτι Μπέιλι Ράιτ αποβλήθηκε από 2 αγώνες στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς βρέθηκε «ένοχος» για «θέατρο». Έπεσε στο έδαφος από ένα περιστατικό μακριά από τη μπάλα με τον άσο της Φούλαμ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, του οποίου η κόκκινη κάρτα ακυρώθηκε αργότερα.

Αντίθετα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα και ο Ριτσάρλισον της Γουότφορντ, «αθωώθηκαν» από τις κατηγορίες στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.