Μια εικόνα ανάλογη με αυτή που έδειξαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, περιμένει ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους παίκτες του, στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μιλώντας στη NOVA, αναφέρθηκε τόσο στη δική του ομάδα, όσο και στην αντίπαλό του, αλλά και στο μέλλον του.

«Περιμένω να δείξουμε την ίδια εικόνα με τον Ολυμπιακό. Θέλω να δω παίκτες με διάθεση που θα δώσουν το 100%. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε με την πρωτοπόρο και με μια ομάδα που έχει συνοχή. Είναι ένα ντέρμπι και θα κριθεί κατά πολύ στις λεπτομέρειες και το πάθος», σημαίωσε αρχικά.

Για τις απουσίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, σχολίασε:«Σίγουρα θα την επηρεάσουν οι απουσίες, αλλά από την άλλη υπάρχει κάποιες φορές συσπείρωση. Περιμένω μια ΑΕΚ δυνατή, μια ομάδα που θα προσπαθήσει να αναπληρώσει τα κενά. Αν εμείς μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι έχουν ελλείψεις, τότε δεν θα κάνουμε καλά. Είναι ένα ντέρμπι και πάντα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Αναφερόμενος στο πώς θα κρατήσει τους παίκτες αφοσιωμένους, τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο Δεκέμβριος προβληματίζονται. Πρέπει όμως να το αποφύγουμε αυτό. Όποιος παίκτης δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό το ματς, κάνει πρώτα απ’ όλα κακό στον εαυτό του. Παίζουμε με έναν καλό αντίπαλο και όλοι πρέπει να έχουν κίνητρο. Όλα όμως θα φανούν στο γήπεδο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε και δεν είμαι αυτός που ψάχνει δικαιολογίες για ένα κακό αποτέλεσμα σε προβλήματα που υπάρχουν. Αυτά δεν ανταποκρίνονται σε τεχνικό τιμ που είναι στον Παναθηναϊκό, είναι για τους μικρούς. Δεν μπορούν τα προβλήματα να είναι η δικαιολογία μας. Η δικαιολογία είναι για τον ηττημένο, ο στόχος είναι για τον νικητή. Περίμενα καλύτερη εικόνα από την ομάδα μας ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδια, όπου δεν παίζουμε ούτε στο 50%. Σίγουρα είναι διαφορετική η αύρα της Λεωφόρου και με τη συμπαράσταση του κόσμου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος σε πολλές περιπτώσεις είναι επιεικής μαζί μας. Σε κάποια ματς εκτός έδρας είναι πολύ άσχημη η εικόνα μας. Γι’ αυτό θέλουμε να τον αποζημιώσουμε με τη νίκη την Κυριακή».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και πρέπει και εγώ και οι παίκτες να προσπαθούμε στο μέγιστο δυνατό. Στόχος μας είναι να πάμε ψηλά την ομάδα. Το εύκολο είναι να έχουμε μια δικαιολογία, αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε υπεύθυνοι για τα καλά αποτελέσματα, αλλά και για τα κακά».

Τέλος, για το δικό του μέλλον στον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε: «Είναι δύσκολο να φανταστώ το μέλλον μου στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή προέχει το μέλλον του Παναθηναϊκού. Θέλω να πω στον κόσμο ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους. Πραγματικά θέλω να βρεθεί μια λύση, γιατί αυτή η κατάσταση δεν ταιριάζει σε μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Ο Ουζουνίδης θέλω να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικό είναι να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Εγώ προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου, όσο αναζητούνται οι λύσεις. Δεν εξαρτάται από μένα. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στον Παναθηναϊκό. Δεν είμαι βέβαιος με όλη αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, αλλά είναι τόσο μεγάλο το όνομα του Παναθηναϊκού που ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση».