Διαγωνισμό για την πρόσληψη 333 γραμματέων και βοηθών γραφείου οι οποίοι θα απασχοληθούν στα θεσμικά όργανα στο Λουξεμβούργο, διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 210 γραμματείς και 123 βοηθοί γραφείου.

Οσοι προσληφθούν θα παρέχουν υποστήριξη σε ένα ή περισσότερα άτομα, υπηρεσίες ή μονάδες εντός του οργάνου, συχνά με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής, όπως επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα και βάσεις δεδομένων. Συνεπώς απαιτείται γνώση σε βάθος των εν λόγω εργαλείων πληροφορικής.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις θα πρέπει να επιλέξουν κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής μόνο για μία από τις δύο ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως πολίτες κράτους – μέλους της ΕΕ και να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των μελλοντικών καθηκόντων τους.

Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο επίσημες γλώσσες της ΕΕ, τη μία τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (άριστη γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση).

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα πρέπει να ισχύουν για κάθε γλωσσική ικανότητα (ομιλία, γραφή, ανάγνωση και προφορική κατανόηση) που ζητείται στο έντυπο της αίτησης.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο και συνδεόμενες άμεσα με τη φύση των καθηκόντων ή σπουδές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πιστοποιούμενες από δίπλωμα/πτυχίο το οποίο παρέχει δικαίωμα πρόσβασης στη Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ακολουθούμενες από τουλάχιστον τριετή επαγγελματική πείρα συνδεόμενη άμεσα με τη φύση των καθηκόντων ή επαγγελματική κατάρτιση διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους ακολουθούμενη από τουλάχιστον τριετή επαγγελματική πείρα.

Τόσο η εκπαίδευση όσο και η πείρα πρέπει να συνδέονται άμεσα με τη φύση των καθηκόντων.

Ειδικά για τους βοηθούς γραφείου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τετραετής πρόσθετη επαγγελματική πείρα συνδεόμενη άμεσα με τη φύση των καθηκόντων. Η εν λόγω επαγγελματική πείρα λαμβάνεται υπόψη μόνο εφόσον έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών και/ή της επαγγελματικής πείρας που απαιτούνται για την πρόσβαση στον διαγωνισμό.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 12 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και μόνο τις αιτήσεις τους στον ιστότοπο της EPSO http://jobs.eu-careers.eu