Η μαύρη τρύπα μακριά από το ΟΑΚΑ κατάπιε τον Παναθηναϊκό και στη Βιτόρια, όπου οι Πράσινοι μετά την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή τους έχασαν χρυσή ευκαιρία να πάρουν τη νίκη! Στην ουσία έκαναν δώρο στην Μπασκόνια την πρώτη νίκη της, με το αμπαλάζ από τους διαιτητές, οι οποίοι (ως είθισται πάντως) έκλεισαν τα μάτια στο φάουλ που έγινε στην τελευταία φάση στον ασταμάτητο χθες Νίκο Παππά.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο πρέπει να προβληματιστεί περισσότερο με τα του οίκου του, παρά με τα σφυρίγματα των διαιτητών που έδειξαν υπερβολική ευαισθησία στις επαφές που έκαναν οι Πράσινοι και δεν καταλόγισαν την τελευταία παράβαση. Επειδή το μπάσκετ είναι άθλημα επαφών και τέτοια αντιμετώπιση μπορεί να συναντήσει ξανά ο ΠΑΟ (ή οι αντίπαλοί του, όπως συνέβη στο ΣΕΦ ή στο ΟΑΚΑ για τη Φενέρ), η ομάδα του Πασκουάλ πρέπει να αναλύσει τα λάθη της, τις κακές επιλογές στο τέλος, το μονοδιάστατο παιχνίδι της (ο Παππάς σημείωσε τους τελευταίους 8 πόντους), τις χαμένες βολές και το γεγονός ότι στο καλύτερο εκτός έδρας ματς δέχθηκε από τη χειρότερη επίθεση της Ευρωλίγκας (66,8 μ.ό.) 85 πόντους (85-84).

Στο 63-67 είχε 1/6 βολές και αντί να καθαρίσει την μπουγάδα έδωσε το δικαίωμα στην Μπασκόνια να μείνει ζωντανή. Στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός άφησε την τύχη του στα χέρια του Παππά, ο οποίος ήταν εκπληκτικός, αλλά στην τελευταία επίθεση έχει ευθύνη. Με 7» να απομένουν στο 24άρι και 11» για τη λήξη του ματς εκδήλωσε επίθεση. Του γίνεται φάουλ από τον Μπουμπουά, αλλά οι διαιτητές βλέπουν την τάπα του Πουαριέ και με 9» να απομένουν, ο Μπουμπουά έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και σημείωσε το νικητήριο καλάθι της Μπασκόνια.

Κρίμα για το απίστευτο ματς του Καλάθη, που συνοδεύτηκε με προσωπικό ρεκόρ ασίστ (14 π., 14 ασ.), για το κρεσέντο του Παππά (22 π.) και την καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος.

Μπασκόνια: Τίμα, Βόιτμαν 2, Μαλμάνις 2,

Χουέρτας 2, Μπουμπουά 15, Τζάνινγκ 12, Ντιόπ, Γκρέιντζερ 20 (6/7 τρ.), Πουαριέ 8, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο.

Παναθηναϊκός SUPERFOODS: Σίνγκλετον 15 (4/6 τρ.), Ρίβερς 12 (3/4 τρ.), Παππάς 22 (4/5 δ., 3/5 τρ., 5/6 β.), Ντένμον 2, Γκιστ 16 (7/7 δ.), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3, Γκάμπριελ, Ογκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης 14 (14 ασ.).