Σταθερός στην απόφαση του για συνεργασία με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, μετά και την πρόσφατη απαγγελία κατηγοριών κατά τριών πρώην συνεργατών της προεκλογικής του εκστρατείας παραμένει – επί του παρόντος – ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρά την αντίθετη άποψη του πρώην υπεύθυνου στρατηγικής, Στιβ Μπάνον, όπως σχολιάζει το CNN.

Ο Μπάνον είναι υπέρ της τήρησης μίας σκληρής γραμμής από τον πρόεδρο απέναντι στον ειδικό ανακριτή. Ο πρώην βασικός στρατηγιστής του Τραμπ, τον συμβούλευσε να σκληρύνει την στάση του, σύμφωνα με πηγή που έλαβε γνώση για την συζήτηση αυτή ωστόσο ο πρόεδρος, ξεκαθάρισε την Τρίτη στους συμβούλους του, ότι δεν υιοθετεί την στρατηγική της σκληρής γραμμής που του προτάθηκε.

Ο Λευκός Οίκος καλείται να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη νέα πραγματικότητα που προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έρευνα που σχετίζεται με πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στον προεκλογικό αγώνα του 2016 και ο πρόεδρος Τραμπ λαμβάνει αλληλοσυγκρουόμενες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης. Η νομική του ομάδα και η στρατηγική της μη σύγκρουσης με τον Μιούλερ, έχει την υποστήριξη του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, αλλά και μελών της οικογένειας του, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της δυναμικής αλλά και των εσωτερικών ισορροπιών που διαμορφώνεται στην κλειστή ομάδα συνεργατών του Τραμπ.

Μετά την κριτική που άσκησε ο Μπάνον, ο Τάι Κομπ, νομικός και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, επανέλαβε την δήλωσή του ότι ο πρόεδρος δεν έχει σχέδια για την αλλαγή της στάσης του έναντι του Μιούλερ. «Πιστεύω ότι τα γεγονότα στην υπόθεση αυτή, υπαγορεύουν την πορεία χειρισμού της, ενώ αυτό συμβάλλει στην επιτάχυνση της έρευνας του ειδικού ανακριτή και κυρίως, στην επίτευξη ενός ουσιαστικού συμπεράσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κομπ.

Αν και ο Τραμπ ακολουθεί τις συμβουλές της νομικής του ομάδας κατά την περίοδο αυτή, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής αλλαγής στην συμπεριφορά του έναντι του Μιούλερ, εάν διαφανεί ότι η στάση του αυτή, δεν αποδίδει. Ο αμερικανός πρόεδρος, αναμένει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος στελεχών της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ αιφνιδιαστικές κινήσεις από την πλευρά του Μιούλερ θα τον οδηγήσουν στην σκλήρυνση της στάσης του, σύμφωνα με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του.

Το ζήτημα της στρατηγικής που θα πρέπει ν’ ακολουθήσει ο πρόεδρος Τραμπ έναντι του Μιούλερ ήταν κεντρικό θέμα στις συζητήσεις που έγιναν την Τρίτη στον Λευκό Οίκο, με την υπεύθυνη Τύπου Σάρα Σάντερς να δηλώνει ότι ο πρόεδρος δεν υποστηρίζει την πρόταση του Μπάνον για τη μείωση της χρηματοδότησης των ερευνών του Μιούλερ ή την σκλήρυνση της στάσης του προέδρου απέναντί του. «Όχι», δήλωσε η Σάντερς «δεν είμαι σίγουρη ότι θα υιοθετήσουμε μια σκληρή στάση. Αυτό που γίνεται είναι να διαπιστώνεται ότι δεν υπήρξε καμία σχέση μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και συνωμοσίας με την Ρωσία.».

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο αυτή, διεξάγονται έρευνες για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας.

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ με εισαγγελικά καθήκοντα διερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων γύρω από ενδεχόμενη συνωμοσία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με Ρώσους επιχειρηματίες και στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Επίσης, διερευνά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες πρώην στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, προς την ίδια κατεύθυνση. Ο Μιούλερ έχει δικαιοδοσία για την απαγγελία κατηγοριών αφού διαπιστωθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων, αφού στην ουσία, ηγείται της έρευνας του FBI για την ίδια υπόθεση.