Ένα σπάνιο ροζ οβάλ διαμάντι που κοσμεί εντυπωσιακό δακτυλίδι θα τεθεί σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ και μπορεί να να πωληθεί αντί 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πολύτιμη πέτρα των 14,93 καρατίων είναι η βασική πέτρα του δακτυλιδιού «Pink Promise» (Ροζ Υπόσχεση), γύρω από την οποία έχουν τοποθετηθεί σε βάση πιο μικρά διαμάντια. «Η σπανιότητα των ροζ διαμαντιών τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα», εξηγεί ο Φουνγκ Τσιάνγκ, του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Κρίστις που θα πραγματοποιήσει τη δημοπρασία. «Όσον αφορά την ετήσια παραγωγή διαμαντιών, αυτή των έγχρωμων διαμαντιών είναι λιγότερο από 2%».

Το δακτυλίδι θα βγει στο σφυρί στις 28 Νοεμβρίου στην πρώην βρετανική αποικία. Ο οίκος Κρίστις εκτιμά ότι το κομμάτι αυτό μπορεί να βρει αγοραστή που θα πληρώσει 320 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (35 εκατομμύρια ευρώ), ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ για ένα κόσμημα που πωλείται σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Η εκστρατεία για την πάταξη της διαφθοράς που άρχισε στην ηπειρωτική Κίνα δεν έχει μειώσει διόλου τον ενθουσιασμό για τις δημοπρασίες στο Χονγκ Κονγκ.

Τον Οκτώβριο, ένα μπολ ηλικίας χιλίων ετών της δυναστείας Σονγκ κατακυρώθηκε αντί ποσού αντίστοιχου των 32 εκατομμυρίων ευρώ καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε κινεζικό κεραμικό.

Το 2015 ο εκατομμυριούχος του Χονγκ Κονγκ Τζόζεφ Λάου, που καταδικάστηκε στο Μακάο για διαφθορά την ίδια χρονιά, πλήρωσε 48,45 εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει στην κόρη του το "Blue Moon" (Μπλε Φεγγάρι), ένα εκπληκτικό μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων που πωλούσε ο οίκος Σόθμπις στη Γενεύη. Την προηγουμένη, είχε ξοδέψει 28,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα μικρότερο διαμάντι με έντονο ροζ χρώμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από