Σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών του Brexit βλέπει τόσο η βρετανική κυβέρνηση όσο και η ΕΕ.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι είναι έτοιμος να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως είπε ο Μ. Μπαρνιέ η ατζέντα και οι ημερομηνίες για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών για το Brexit θα καθοριστούν «τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι οι προετοιμασίες της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιταχύνονται σημαντικά και όπως είπε το υπουργικό συμβούλιο είναι ενωμένο στην επιδίωξή του για μια συμφωνία Brexit από την ΕΕ. 

«Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, είναι κρίσιμης σημασίας να προχωρούμε με τις δικές μας, εσωτερικές προετοιμασίες ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. «Η προετοιμασία έχει επιταχυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Τα υπουργεία ετοιμάζουν λεπτομερή εφαρμοστικά σχέδια για το καθένα από τα περίπου 300 προγράμματα που είναι εν εξελίξει».
  
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η προετοιμασία που γίνεται περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της προετοιμασίας «θα χρειαστεί ακόμα και στο προτιμώμενο σενάριο μια τολμηρής και φιλόδοξης συμφωνίας – για παράδειγμα στην εφαρμογή κάποιων από τις προτεινόμενες συνοριακές ρυθμίσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη δημιουργεί σχεδόν 3.000 νέες θέσεις για το Brexit και οι τελωνειακές και φορολογικές αρχές της Βρετανίας θα αποκτήσουν επιπλέον 3.000-5.000 εργαζομένους τον επόμενο χρόνο. Η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευθεί να διαθέσει 500 εκατ. λίρες (660,45 εκατ. δολάρια).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από