Η προοπτική εξιχνίασης του κύματος αιματηρών επιθέσεων του πραγματοποίησε στο Βέλγιο κατά τη δεκαετία του 1980 η αποκαλούμενη «συμμορία Bende van Nijvel», τα μέλη της οποίας παραμένουν έκτοτε ασύλληπτα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του βελγικού Τύπου της Δευτέρας.

Η εφημερίδα De Standaard αναφέρει ότι 30 χρόνια μετά τη δράση της συμμορίας, που ευθύνεται για τον θάνατο συνολικά 28 ατόμων σε ληστείες σε σούπερ μάρκετ και αποθήκες στο Βέλγιο, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν προκύψει σε βάρος ενός πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Την τελευταία αυτή εξέλιξη καταγράφει και η εφημερίδα  De Morgen στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέχρι τον θάνατό του ενώ υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες για την ενοχή του.

Για αδικαιολόγητη ολιγωρία και απαράδεκτη ομερτά που επικράτησε στους κύκλους της αστυνομίας προκειμένου να μην γίνει γνωστή η ταυτότητα του βασικού υπόπτου και αμαυρωθεί η εικόνα των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων όπου ανήκε ο ύποπτος, κάνει λόγο η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από