Την 4η συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga. Οι «μερένγκες» επικράτησαν με 3-0 της Εϊμπάρ στο τελευταίο ματς του σημερινού «δεύτερου μενού» της 9ης αγωνιστικής.

Νωρίτερα, με τον Δημήτρη Σιόβα βασικό κι αναντικατάστατο, η Λεγανές επιβλήθηκε με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και ανέβηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία, οδεύοντας από πολύ νωρίς σε μία άνετη παραμονή.

Με το πρώτο φετινό γκολ του Κέβιν Γκαμεϊρό και… αρκετή δόση τύχης, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το Βίγκο, επικρατώντας 1-0 της Θέλτα για την 9η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν συμπληρώσει τέσσερα ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) χωρίς νίκη, αλλά την Κυριακή κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε μία Θέλτα που ήταν ανώτερη, είχε δοκάρι σε φάουλ του Ιάγκο Ασπας και αρκετές ακόμη ευκαιρίες για να ισοφαρίσει τουλάχιστον το παιχνίδι.

Νωρίτερα η Βιγιαρεάλ συνέτριψε 4-0 τη Λας Πάλμας (όλα τα γκολ στο β΄ ημίχρονο) και έπιασε Σεβίλη και Μπέτις στην 5η θέση της κατάταξης.