Για τη δημιουργία μίας καταστροφικής ατμόσφαιρας «πολιτικής του χάους» κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με αιχμή τις αναρτήσεις του αμερικανού προέδρου στο Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημιουργεί μια καταστροφική ατμόσφαιρα «πολιτικής του χάους» με τις αναρτήσεις του στο Twitter, δήλωσε την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. «Ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι το φαινόμενο των tweets είναι κουραστικό, καταστροφικό και εμποδίζει τον πραγματικό διάλογο», δήλωσε ο Κέρι όταν ρωτήθηκε σχετικά από το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS. «Πιστεύω ότι δημιουργεί μια πολιτική του χάους και αυτό δεν είναι καλό», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί το Twitter για να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, όμως και για να ασκήσει κριτική σε συμμάχους της χώρας, να χλευάσει τους αντιπάλους του και να απειλήσει τη Βόρεια Κορέα με καταστροφή.

Ο Κέρι εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στα tweets του Τραμπ με τα οποία επιτέθηκε εναντίον του υπουργό του των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο Τραμπ έγραψε για παράδειγμα στο Twitter ότι ο Τίλερσον «χάνει τον χρόνο του» προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τη Βόρεια Κορέα.

Τέτοια μηνύματα είναι «αντιπαραγωγικά», υπογράμμισε ο Κέρι. «Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς υπουργός Εξωτερικών όταν ο πρόεδρος τον υπονομεύει δημοσίως».