Αντεξε ένα ημίχρονο στο Καμπ Νου αλλά με το γνωστό μπλακάουτ στο δεύτερο, όπου δέχτηκε και πάλι δύο γκολ σε χρόνο ρεκόρ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε τελικά με 3-1 από την Μπαρτσελόνα.

Με κορυφαίο παίκτη, όπως και στο Τορίνο, τον τερματοφύλακά του Σίλβιο Προτό, οι Ερυθρόλευκοι στάθηκαν πολύ καλύτερα στο πρώτο μέρος παρά τη δυνατή βροχή αλλά και την αριθμητική ισορροπία.

Οταν έκοψε η βροχή και η Μπαρτσελόνα έμεινε με δέκα παίκτες και είχε μάλιστα αντικατασταθεί και ο κορυφαίος παίκτης της (Ντεουλοφέου) τότε ο Ολυμπιακός δέχτηκε μέσα σε ένα τρίλεπτο δύο γκολ (61′ Μέσι, 64′ Ντιν)!

Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα από τα 10 γκολ παθητικό τα 8 τα έχει δεχτεί στα δεύτερα 45λεπτα και η παράδοση διατηρήθηκε και στο Καμπ Νου.

Με την Μπαρτσελόνα να φαίνεται σαν να έπαιζε με παίκτη παραπάνω κάποιες στιγμές και όχι με λιγότερο από την ανόητη δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε στο 42′ ο Πικέ (αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από 92 παιχνίδια) που σκόραρε με το χέρι και ζητούσε και τα ρέστα !

Ο Τάκης Λεμονής γέμισε την ομάδα με χαφ για να «μικρύνει» τον χώρο παίζοντας με κρυφό επιθετικό τον εξαιρετικό αλλά χωρίς βοήθειες Οφόε (με σύστημα 4-6-0) και με μόλις τρεις παίκτες στην ενδεκάδα πάνω από 30 ετών και με τον Ανδρούτσο να κάνει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως έγινε με τον Νικολάου στο Τορίνο.

Ο τελευταίος ήταν μοιραίος χθες, αφού άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ στο 18′ (5ο αυτογκόλ που βάζουν φέτος οι αντίπαλοι της Μπάρτσα) ενώ έκανε φάουλ στο ημικύκλιο στον Μέσι που για τον Αργεντινό είναι σαν πέναλτι (έκανε το 2-0 με το 100ό ευρωπαϊκό του γκολ, έστω και αν έχει συμμετοχή και ο Προτό).

Απλά ο Νικολάου έφτιαξε λίγο την ψυχολογία του μειώνοντας στο τελικό 3-1 με κεφαλιά στην εκπνοή.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Παουλίνιο, Μπουσκέτς (80′ Γκόμες), Ινιέστα (67′ Ράκιτιτς), Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου (46′ Ματσεράνο).

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (55′ Τζούρτζεβιτς), Ρομαό, Ζντίελαρ, Καρσελά (65′ Πάρντο), Οφόε (72′ Φορτούνης), Ανδρούτσος.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου: Γιουβέντους – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Μπαρτσελόνα 9, Γιουβέντους 6, Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3, Ολυμπιακός 0.

n Οι μικροί του Ολυμπιακού (Κ20) ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα με 5-0 στον αγώνα για τη Youth League της ΟΥΕΦΑ.