Η ισπανική εφημερίδα As είχε αφιέρωμα στον νεαρό στόπερ του Ολυμπιακού, Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος ενδέχεται να είναι στη βασική ενδεκάδα την Τετάρτη, για το ματς με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

Το κείμενο της As:

«Ο Δημήτρης Νικολάου (13 Αυγούστου 1998), 19 ετών, ετοιμάζεται να εκπληρώσει ένα όνειρο. Ο Τάκης Λεμονής παραδέχθηκε ότι θα ρίξει το βάρος στην αντιμετώπιση του Μέσι, με τον Νικολάου να είναι πρωταγωνιστής σε αυτό.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της Ελλάδας, είναι ένα από τα “κοσμήματα” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να ακολουθήσει σύντομα τα βήματα του φίλου του, Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών μεταγράφηκε στη Λεβερκούζεν για 22 εκατ. ευρώ.

Ο Νικολάου, ο οποίος συνεχίζει την καλή παράδοση της Ελλάδας με τους κεντρικούς αμυντικούς (παράδειγμα ο Τραϊανός Δέλλας και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος), μίλησε στην AS:

«Νομίζω ότι εκτός από το ταλέντο του κάθε παίκτη, θα πρέπει να θέτεις στόχους και την σκληρή δουλειά για να μπορέσεις να πετύχεις τα όνειρά σου», είπε ο νεαρός παίκτης που μπορεί να παίξει ως αριστερό στόπερ και ως χαφ και εμφανίζεται ανυπόμονος για τον αγώνα: “Πριν από μερικούς μήνες δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ να παίξω κόντρα στον Μέσι, τον Σουάρες ή τον Ράκιτιτς. Εάν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω στο παιχνίδι, θα είναι κάτι αξέχαστο για εμένα».