Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφώνησαν απόψε «να επιταχύνουν τις προσπάθειες τους επόμενους μήνες» για να καταλήξουν σε συμφωνία για το «διαζύγιο» του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δείπνο εργασίας που είχαν ο Γιούνκερ με τη Μέι σημειώνεται ότι «εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα» αφότου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και «συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειες τους επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνομιλίες που είχαν επί περίπου δύο ώρες στις Βρυξέλλες ήταν «εποικοδομητικές και φιλικές».

Συζήτησαν και «τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προκλήσεις»

Η επίσκεψη της Μέι στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Στόχος της ήταν να συζητήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας και θα είναι εν μέρει αφιερωμένη στο θέμα αυτό.

Η Μέι συνοδευόταν στην επίσκεψη αυτήν από τον υπουργό Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ενώ στη συνάντηση είχε προσκληθεί και ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση, η Μέι και ο Γιούνκερ σημειώνουν ότι συζήτησαν επίσης «τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προκλήσεις», όπως «το κοινό συμφέρον τους να διατηρήσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» αλλά και τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών στην Ευρώπη, «κυρίως μέσω της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από