Η στατιστική απεικόνιση του αγώνα στο Αγρίνιο και οι δηλώσεις των προπονητών στο flash-interview είναι αρκετές για να «διαβάσει» κάποιος τι συνέβη στον αγώνα του Παναιτωλικού με τον αήττητο, ύστερα από επτά αγωνιστικές, Λεβαδειακό.

Είκοσι τέσσερις τελικές (με δύο δοκάρια) οι γηπεδούχοι, μόλις τέσσερις τελικές οι φιλοξενούμενοι. «Είναι εμφανές ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα» ήταν η ατάκα του προπονητή του Παναιτωλικού, Μάκη Χάβου, «σήμερα είχαμε και τύχη, αλλά δουλέψαμε και σκληρά» αποκρίθηκε ο προπονητής του Λεβαδειακού, Ζοσέ Ανιγκό, μετά το 1-0 της ομάδας στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός είχε την κυριαρχία και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά σε δύο ντουζίνες τελικών προσπαθειών δεν ευτύχησε ούτε μία φορά να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Επασί, που χωρίς αμφιβολία ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ο νικητής του οποίου κρίθηκε με κεφαλιά-ψαράκι του Νιάσε (47′) έπειτα από κόρνερ του Τσαμπούρη.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Ρότσα, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Μπεχεράνο, Μάζουρεκ, Ρόσα (46′ Μαρκόφσκι), Μάρκος Πάουλο (57′ Λόπες), Κλέσιο (65′ Μοράρ), Ντίας.

Λεβαδειακός: Επασί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος (90′ Καλτσάς), Μπραντάο, Σίλβα (69′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ.