Ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκ, αρνείται να έχει λάβει αδικαιολόγητα οποιοδήποτε δώρο από τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί, διευθύνοντα σύμβουλο της Bein Media Group και πρόεδρο της Παρί Σ.Ζ. Η είδηση αυτή προέρχεται από την εφημερίδα της Ντόχα Gulf Times.

«Ανησυχώ για τις κατηγορίες εναντίον μου και κατά του Νασέρ. Δεν έχω λάβει τίποτα από τον Νασέρ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Δεν υπήρξε ποτέ καμία συναλλαγή, ανάμεσα σε εμένα και σ εκείνον». Το ίδιο επανέλαβε ο Βάλκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe.

Για τους Αλ Κελαϊφί και Βαλκ διεξάγεται έρευνα από τις ελβετικές δικαστικές αρχές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων δικαιωμάτων των δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Τα αδικήματα είναι «διαφθορά, απάτη, άδικη και ψευδή συμπεριφορά».

Την Παρασκευή πάντως η ιταλική αστυνομία έκανε έφοδο σε βίλα που διατηρεί ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφι στη Σαρδηνία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ιταλικών αρχών, η βίλα στο Πόρτο Τσέρβο, η οποία τυπικά ανήκε σε εταιρεία ακινήτων με έδρα στο εξωτερικό, είχε χρησιμοποιηθεί από τον Αλ Κελαϊφι και τον Βαλκ στην υπό διερεύνηση υπόθεση, που αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, από το 2018 έως το 2030, σε διάφορες χώρες.