Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η πρωτοβουλία της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova (Nέα Δύναμη) να οργανώσει «πορεία πατριωτών» στην Ρώμη, στις 28 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την ημέρα της «Πορείας προς την Ρώμη», με την οποία, το 1922, οι φασίστες ανέτρεψαν την δημοκρατική τάξη της Ιταλίας, έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση της μοναρχίας. Πρόκειται, βέβαια, και για την ημερομηνία που ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι είχε επιλέξει για την επίθεση σε βάρος της Ελλάδας.

Οι νεοφασίστες της «Νέας Δύναμης» οργανώνουν την κινητοποίηση- όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα- στοχοποιώντας κυρίως τους μετανάστες και για την πρόταση νόμου ακριβώς για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που ζουν μόνιμα στην χώρα. Την πρωτοβουλία της «πορείας» έχει καταδικάσει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, ο Μάρκο Μινίτι, ενώ ο νομάρχης της Ρώμης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει την αναγκαία άδεια.

Παρά ταύτα, σήμερα η νεοφασιστική οργάνωση έκανε γνωστό ότι η πορεία θα οργανωθεί στις 28 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Έουρ, η οποία είχε οικοδομηθεί από τον «Ντούτσε» ενόψει της διεθνούς έκθεσης του 1942 που, λόγω πολέμου, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι δυο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας καθιστούν σαφές ότι η πολιτική αυτή οργάνωση μπορεί βάσιμα να θεωρηθεί μια ναζιφασιστική δύναμη, ενώ είναι σαφές ότι, με «θεαματικές» πρωτοβουλίες σαν και αυτή της «πορείας πατριωτών», η Forza Nuova προσπαθεί να βγει από την ανυπαρξία, σε ό,τι αφορά την αποδοχή από μέρους των πολιτών.

Η Ιταλική Ένωση Ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι στις 28 Οκτωβρίου θα οργανώσει πανιταλική κινητοποίηση και ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος για να απαγορευθεί η προκλητική κινητοποίηση της «Νέας Δύναμης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από