Η σορός του τελευταίου θύματος του καταστροφικού σεισμού των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε το Μεξικό στις 19 Σεπτεμβρίου ανασύρθηκε από τα συντρίμμια κτιρίου στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

«Με βάση τον κατάλογο που μας έδωσαν οι οικογένειες και οι μάρτυρες που εργάζονταν (σ.σ. στο κτίριο) (…), δεν περιμένουμε να βρούμε άλλα θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Ανχελ Μανσέρα σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το τελευταίο θύμα ανασύρθηκε από εξαώροφο κτίριο γραφείων, όπου συνολικά εντοπίστηκαν 49 νεκροί, στη συνοικία Ρόμα-Κοντέσα, μια από τις περιοχές που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από το σεισμό.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση, 29 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από το κτίριο αυτό.

Οι οικογένειες απειλούσαν να ξεκινήσουν οι ίδιες έρευνες στα χαλάσματα

Οικογένειες εργαζόμενων που αγνοούνταν στο κτίριο είχαν εγκατασταθεί σε σκηνές κοντά στα συντρίμμια και, απελπισμένοι από την ατέλειωτη αναμονή, συγγενείς είχαν απειλήσει ότι θα άρχιζαν εκείνοι έρευνες στα χαλάσματα.

Τα έργα κατεδάφισης όσων τμημάτων απέμειναν από το πολυώροφο κτίριο αναμενόταν να ξεκινήσουν εντός της ημέρας.

Ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε 366 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στη μεξικανική πρωτεύουσα.

Παρότι η μεγαλούπολη πλέον έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, τουλάχιστον 1.800 κτίρια έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και θα χρειαστεί είτε να γίνουν εργασίες για την αποκατάστασή τους, είτε να κατεδαφιστούν.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο αναμενόταν να ανακοινώσει εντός της ημέρας τα σχέδια της κυβέρνησής του για την ανοικοδόμηση.